Qui som

Saneseco és una cooperativa d’economia social constituïda l’any 2023 amb l’objectiu d’oferir solucions tècniques innovadores i serveis integrals relacionats amb els vàters secs i l’ecosanejament.

Les sòcies

Amb perfils i trajectòries prèvies molt diferents, les dues Laures formem un equip polivalent, amb capacitat d’innovació i amb un clar objectiu comú: canviar el paradigma del sanejament.

Laura Halminen és Enginyera ambiental. Després de 15 anys treballant en empreses de l’àmbit de la depuració i tractament d’aigües, va iniciar el 2019 el seu propi projecte dedicat als vàters secs. Està en constant formació i enxarxada amb diferents projectes internacionals, recollint informació sobre grans i petites iniciatives locals, nous estudis d’aplicació i importants avenços tecnològics, per estar informada de tota l’actualitat en ecosanejament i oferir el millor assessorament.

Laura Ronald és Enginyera Tècnica Naval i fustera amb experiència en construccions i instal·lacions. També té una llarga trajectòria en el sector social i ambiental a través de diferents ONGs i projectes locals. Unint aquestes experiències, des de l’any 2020 es va especialitzar en el disseny, fabricació i instal·lació de cabines de fusta per a vàters secs i ha liderat projectes de desenvolupament de productes ecodissenyats.

Principis

A Saneseco volem posar la vida al centre, tenint cura de la natura, de la nostra societat, de les persones amb qui treballem, siguin clientes, usuàries o col·laboradores, i de nosaltres mateixes.

Cura de l’entorn

Ens preocupa l’emergència climàtica i volem posar el nostre gra de sorra per oferir alternatives apropiades al context actual. Per això, acompanyem als nostres clients en el camí de transformació cap a un sistema en equilibri amb els cicles naturals i els límits del planeta.

Cura de les persones

Al projecte apostem per una mirada de gènere de forma transversal, i volem trencar amb els estereotips en els sectors on treballem, com la fusteria i la construcció.

Amb la nostra feina volem contribuir a millorar l’accés als serveis higiènics, i posar sobre la taula la importància d’aquest dret, donant veu als diferents col·lectius de persones amb necessitats específiques.

Treballem en xarxa amb empreses i professionals locals, enfortint el teixit de l’economia social i solidària.

Col·laboradores

Aquí us presentem algunes de les entitats d’economia social amb les quals hem fet camí:

 

Transparència

Hem rebut les següents ajudes i premis:

Convocatòria 2023 de subvencions a noves activitats econòmiques i projectes en l’àmbit de l’economia cooperativa, social i solidària (ECSS) – Àrea Metropolitana de Barcelona

Premi Micaela Chalmeta 2023 de Coòpolis per a la creació de cooperatives de l’Economia social i solidària

2023 12è Concurs d’Iniciatives empresarials del Baix Llobregat Nord – Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat

Enfortim l’Economia Social i Solidària 2022 – Ajuntament de Barcelona

Xarxes

Estem convençudes del fet que el treball en xarxa ens complementa, per això formem part de: