|

Solucions tècniques provades per a cada aplicació

La tecnologia dels vàters secs ha evolucionat considerablement en els últims anys i els vàters ecològics són ara una alternativa tècnica i econòmicament viable per al sanejament.

Existeixen solucions tècniques per a tot tipus de situacions.

 

ELS PROCESSOS DE TRACTAMENT

Dins del sanejament sec s’engloben diferents processos de tractament, l’objectiu dels quals és facilitar que els excrements es puguin gestionar d’una forma segura per a la salut i respectant el medi ambient. Els models de vàters secs més comuns es basen en el compostatge o la deshidratació dels excrements, però existeixen altres possibles processos com la incineració o fins i tot la congelació. El procés més indicat variarà en funció del lloc d’instal•lació i el perfil de l’usuari. 

AMPLI RANG DE CAPACITATS

La capacitat del vàter sec s’ha de triar en funció del nombre d’usuaris i l’espai disponible. En els models compactes, els excrements s’emmagatzemen dins del vàter. La seva instal•lació sol ser senzilla, però en alguns casos el procés de sanejament s’ha de completar externament, per exemple en un compostador. Els sistemes d’alta capacitat requereixen més espai, però tenen l’avantatge que el procés de sanejament es pot realitzar en la mateixa instal•lació fins a obtenir una matèria innòcua.

AMB SEPARACIÓ D'ORINA O SENSE

Depenent del sistema seleccionat, els excrements es poden acumular en un únic dipòsit o l’orina pot ser separada en origen per facilitar el seu emmagatzematge i posterior ús com a fertilitzant.

 

 

INSTAL•LACIÓ

Els vàters secs es poden instal•lar en pràcticament qualsevol lloc, tant a l’exterior com a l’interior dels edificis. Existeixen models que s’adapten fàcilment a espais existents i poden implementar-se en projectes de rehabilitació. Alguns models, especialment els de alta capacitat, requereixen d’una sala tècnica adjunta, per la qual cosa són més indicats per a projectes d’obra nova, o quan es disposa d’espai suficient per a la instal•lació del sistema complet.

 

A SANESECO t’ajudem a triar el sistema de sanejament més adequat per a cada cas.

© SANESECO. Tots els drets reservats
Avis legal | Política de privacitat | Política de cookies
Xarxes socials
Icones realizades per Freepik

Imatges cortesia de Ekolet, Kazuba, Kekkilä, Wostman

Desenvolupada per MEGAFON