|

Que és el sanejament sec?

El sanejament sec consisteix en la implementació de vàters ecològics que es caracteritzen per no usar aigua potable per a l’evacuació dels excrements i, en conseqüència, no generen aigües residuals que requereixen complexos sistemes de depuració.

Aprofitant processos naturals, com el compostatge o la deshidratació, els excrements i l’orina es converteixen en adobs per al jardí o l’hort, productes innocus per a la salut i el medi ambient.

Els vàters secs aporten nombrosos beneficis tant per al medi com per al propietari del sistema com poden ser: estalvi d’aigua potable, protecció del medi ambient, òptima gestió de nutrients, facilitat d’instal•lació…

Serveis

FORMACIÓ

Cursos de formació amb durada i continguts adaptables a cada sector.

ASSESSORAMENT

Estudis previs, assessorament i coordinació de projectes d’instal•lació de vàters secs.

CONSULTORIA

Estudis de viabilitat, projectes R+D i altres projectes especials.

SANESECO contribueix a la normalització del concepte de sanejament sec a Espanya, proporcionant formació i assessorament sobre aquesta tecnologia i realitzant projectes de consultoria a mesura, adaptant-se sempre a les necessitats de cada client.

La solució ideal per a cada aplicació

La tecnologia dels vàters secs ha evolucionat considerablement en els últims anys i els vàters ecològics són ara una alternativa tècnica i econòmicament viable per al sanejament.

Existeixen solucions tècniques per a tot tipus de situacions:

CAPACITAT

La capacitat dels sistemes varia des de models compactes pensats per a segones residències, fins a sistemes d’alta capacitat, que poden ser utilitzats en edificis públics o espais verds amb gran afluència de públic

INSTAL•LACIÓ

Els vàters secs es poden implementar en l’exterior o a l’interior dels edificis, tant en obra nova com en projectes de rehabilitació, en alguns casos fins i tot sense realitzar obres. La seva instal•lació és fàcil al no requerir presa d’aigua ni desguàs.

TRACTAMENT

El procés de tractament dels excrements pot variar en funció del lloc d’instal•lació i el perfil de l’usuari. Els models més comuns es basen en el compostatge o la deshidratació dels excrements, però existeixen altres processos com la incineració.

Camps d’aplicació

ESPAIS
NATURALS

Centres d’interpretació, àrees de pícnic, refugis de muntanya, etc.

SECTOR
TURÍSTIC

Càmpings, cases rurals, cases de colònies, etc.

ADMINISTRACIÓ I
SECTOR PRIVAT

Edificis d’oficines o d’habitatges, edificis públics, edificis històrics, etc.

ASSENTAMENTS
TEMPORALS

Obres de construcció, concerts i altres esdeveniments.

© SANESECO. Tots els drets reservats.
Avis legal | Política de privacitat | Política de cookies

Icones realitzades per Freepik

Imatges cortesia de Ekolet, Kazuba, Kekkilä, Wostman

Desenvolupada per MEGAFON